Sayfalar

2 Kasım 2013 Cumartesi

Fırında Ekmek
















Kolay hemde evdeki artık kalan peynirleri ve ekmekleri değerlendirmek için harika bir yöntem

Malzemeler
Evdeki bayat ekmekler (dilimlenecek)
1 adet yumurta
200 gr kadar beyaz peynir ( göz kararı da koyabilirsiniz)
1/4 çay bardağı zeytinyağ (genelde margarin kullanılır ama ben sevmiyorum)
Üstüne pulbiber

Yapılışı:
Yumurta, peynir ve yağı iyice karıştırıp peyniri ezin. Bu karışımı dilimlediğiniz ekmeklerin üstüne sürün. Üstüne pulbiber ekebilirsiniz veya evde varsa sucuk salam biber gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz. Sonrada doğruca fırına. 170 derecede 6 dk pişmesi yeterlidir. Ben çavdarlı ekmeğim vardı onunla yaptım.
Afiyet olsun