Sayfalar

12 Kasım 2013 Salı

Fırın poşetinde et ve patates püresi



 Et için malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
1 adet küçük boy ince doğranmış soğan
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,
2 çay kaşığı kekik
1 adet fırın pişirme poşeti
1 tatlı kaşığı un

 Patates püresi için malzemeler:
3 adet orta boy haşlanmış ezilmiş patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağından bir parmak az süt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı:
Bir kap içinde et için gerekli olan tüm malzemeler iyice karıştırılır buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.Dinlenen etimizi fırın poşetini unlayıp içine yerleştirip poşetin ağzını kilitleyelim.
Poşetin bir kaç yerinden delikler açalım.
180 dereceli fırınımızda en az 40 dakika pişirelim suyunu salıp çekene kadar.
Lokum gibi yumuşacık etimiz hazır üzerine kekik ilavesiyle sıcak servis yapılır.

 Tenceremizde tereyağını eritip üzerine patates,süt,kaşar peynir,tuz ve karabiber ekleyip çok harlı olamayan ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.Patates püremizde hazır.
Yanyana sunum için akşam yemeğimiz pratik ve lezzetli olarak hazır.

                           AFİYET OLSUN...