Sayfalar

14 Kasım 2013 Perşembe

Ezogelin çorbası

Malzemeler:
8-10 bardak et suyu
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan ince bulgur
1.5 yemek kaşığı salça
1 küçük baş ince doğranmış soğan
1.5 yemek kaşığı un
Sıvı yağ,karabiber arzu edilirse kırmızı biber ve pul biber
2 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı:
Tenceremiz de soğanları pembeleşinceye kadar sıvı yağ ile kavuralım.
Unu ilave edip karıştırarak hafif pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim.
Üzerine et suyumuzu ve salçamızı ekleyip kaynamaya bırakım.
Kaynayan suyun içine mercimek,bulgur,pirinç ve tuzunu ekleyip harlı olamayan ateşte mercimekler  açılana kadar pişirelim.
Hazırlanan çorbamızın üzerine nanesini katıp servis için hazırlayalım.
Üzerine arzu edilirse limon suyuyla tat katılabilir.
Yaz kış tercih edilen çok sevilen ezogelin çorbamız hazır.
                                          AFİYET OLSUN...