Sayfalar

17 Kasım 2013 Pazar

Evde lahmacun içi nasıl hazırlanır

MALZEMELER:
300 gr tek çekim orta yağlı kıyma
3 orta boy soğan
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
Yarım demetten daha az maydanoz
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 kahve fincanı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI:
İlk önce soğanlarımızı rondodan geçiriyoruz ve suyla yıkıyoruz içindeki acı suyu çıksın ve daha lezzetli olsun diye.Soğanlarımız bir tarafta beklerken rondomuza kalan malzemelerin hepsini atıyoruz. benim rondom büyük olduğu için hepsini alıyor.Eğer rondonuz küçük ise malzemeleri ise tek tek de  geçirebilirsiniz.Rondodan geçen malzemelerimizi bir kaba alıyoruz ve içine salçamızı, baharatlarımızı,kıymamızıda alıp hamur yoğurur gibi elimizle yoğuruyoruz.Şayet yakınlarda fırın varsa bu harcı fırında yaptırırsanız daha lezzetli olur.Evde yapacaksanız mayasız un su ve tuz karışımlı bir hamurla evdeki fırınınızdada yapabilirsiniz. Güney doğu bölgemizin vazgeçilmez lezzeti lahmacunumuz şimdiden herkese.

      AFİYET OLSUN...