Sayfalar

2 Kasım 2013 Cumartesi

Etli Dolma Biber

İç Malzemesi:
her bir dolma biber icin 1 Tatlı Kaşığı Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Kuşbaşı Et arzu miktarda (Mümkün olduğunca minik parçalara ayrımanızı tavsiye ederim)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, nane, pul biber, karabiber
Tüm malzemeleri bir kap içinde yoğuruyoruz temizleyip yıkadığımız dolma biberleri çok sıkıştırmadan dolduruyoruz ( pirinçlerin şişeceğini unutmayalım).
Üzerine domates yada kendi sapları ile kapak yapıp tencereye diziyoruz. Üzerine kaynar su ve tuz eklerken suyun dolmaların icine dolmamasına dikkat edelim. Tencerenin kenarından üstünü geçmeyecek şekilde ekleyelim. Kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirelim....
Afiyet olsun. ..