Sayfalar

15 Kasım 2013 Cuma

Et sote



ET SOTE
MALZEMELER:
400 gr. kuş başı doğranmış kuzu eti (dana etide olabilir)
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 tane çarliston veya sivri biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım demetten daha az maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İlk önce varsa saç tavası yoksa normal tavamızı ocağımıza alıp etlerimizi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyu çekilen etimize yağımızı ilave edip ince doğranmış soğanlarımızı katıyoruz.Soğanlarla etimizi  tavada birkaç kez altüst ettikten sonra küçük doğranmış biberlerimizi katıp kavuruyoruz. Kavrulan malzemelerin içine salçamızı koyup salçamız rengini verene kadar karıştırıyoruz.Şimdi küçük doğranmış domates ve sarmısaklarımızıda ekleyip ocağımızı kısıp domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çeken sotemizin üzerine baharatlarımızı ve maydanozlarını da katıp karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.Pirinç pilavıyla ikram edeceğimiz mükemmel bir akşam yemeği. 
                                                      AFİYET OLSUN...