Et sote
ET
SOTE
MALZEMELER:
400 gr. kuş
başı doğranmış kuzu eti (dana etide olabilir)
2 orta boy
soğan
3 orta boy
domates
3 tane
çarliston veya sivri biber
3 diş
sarmısak
1 tatlı
kaşığı domates salçası
1 tatı
kaşığı biber salçası
1 kahve
fincanı sıvı yağ
Yarım
demetten daha az maydanoz
1 çay
kaşığı kekik
1 çay
kaşığı pulbiber
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İlk önce
varsa saç tavası yoksa normal tavamızı ocağımıza alıp etlerimizi ekleyip suyunu
çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyu çekilen etimize yağımızı ilave edip
ince doğranmış soğanlarımızı katıyoruz.Soğanlarla etimizi tavada
birkaç kez altüst ettikten sonra küçük doğranmış biberlerimizi katıp
kavuruyoruz. Kavrulan malzemelerin içine salçamızı koyup salçamız rengini verene
kadar karıştırıyoruz.Şimdi küçük doğranmış domates ve
sarmısaklarımızıda ekleyip ocağımızı kısıp domatesler suyunu çekene kadar
pişiriyoruz.Suyunu çeken sotemizin üzerine baharatlarımızı ve maydanozlarını da katıp karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.Pirinç pilavıyla ikram edeceğimiz mükemmel
bir akşam yemeği.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...