Sayfalar

12 Kasım 2013 Salı

Elmalı tart

İnanılmaz bir lezzet tek kelime ile harikaydı yapımı da yenmesi kadar zevkli bir ve çok pratik....

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kullandım )

İç malzemesi:
3 adet rendelenmiş elma
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
  Öncelikle iç malzememizi tavaya koyup harlı olmayan ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar kavuralım en son tarçını katıp karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
   Hamuru geniş bir kapta kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuralım,yoğrulan hamurdan bir portakal büyüklüğünde parça koparıp buzluğa koyalım,geri kalan hamurumuzuda 15 dk dinlendirelim.
  Merdana yardımıyla tart kalıbımızın genişliğince açalım hamurumuzu kalıbın içine yerleştirip kenarlarından artan fazla hamur parçalarını temizleyelim kalıp ve hamur bir bütün olarak görünsün.
  Elmalı iç malzememizi yerleştirmeden önce çatalla hamurun her bir yanından delikler açalım bu hamurumuzun kabarmaması için. 
  Elmalı iç malzememizi hamurun üzerine yayalım ve buzlukta beklettiğimiz iyice sertleşen hamurumuzu da bu harcın üzerine rendeleyelim.
  170 dereceli önceden ısıtılmış fırınımızda hamurumuz kızarana kadar pişirelim.
  Fırından çıkarttığımız tartımızın üzerine pudra şekerini serpelim ister sıcak ister soğuk nasıl arzu ederseniz servis yapılır.
                AFİYET OLSUN...