Sayfalar

17 Kasım 2013 Pazar

Elmalı kurabiye

Malzemeler:
125 gr tereyağı (  yumuşak olmalı )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta ( beyazı içine, sarısı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
4-5 adet elma ( Soyulmuş, çekirdekli kısımları temizlenmiş ve 4 parçaya bölünmüş.)
1 çay bardağı toz şeker.
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık 
tarçın ( isteğe bağlı)

Elmaları tabanı geniş bir  tavaya yerleştirelim. Üzerine bir miktar su ilave edelim ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan elmaları bir çatal yardımı ile ezelim. Şekeri ve cevizleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız elmalı harcı soğumaya bırakalım.
Hazırlanışı:
Yumuşak tereyağımızı hamur yoğurma kabına koyalım, şekerimizi ilave edip elimizle yoğurmaya başlayalım. Sonrasında yumurtanın beyazı, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya şekeri ekleyelim ve yoğurma işine devam edelim. En son un ve kabartma tozunu da ekleyelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. ( Hamur çok sert olmayacak)
 Hamurumuz dan istediğimiz büyüklük de parçalar koparıp avucumuzun içinde açalım. Daha önce hazırladığımız ve soğuttuğumuz elmalı harçtan içine yeteri kadar koyalım ve poğaca şeklinde kapatalım. Avucumuzun içinde hafif yuvarlayalım ve kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsimize aralıklarla yerleştirelim.

Üzerine yumurta sarısı sürelim ve dilim badem serpelim.
180 dereceli fırınımızda altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkartınca  hemen pudra şekeri serpelim...
                                            AFİYET OLSUN...