Sayfalar

2 Kasım 2013 Cumartesi

Dukan Usulu İçli Ekmek

Hamuru için:

3 Yemek Kaşığı Yulaf Kepegi Karışımı
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı  Yoğurt (susuz kısmından)
Yarım Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Süt

İç malzemesi:
Peynir ve Maydanoz

Hamur malzemesini karıştırıp krep hamuru yapıyoruz. Öncelik sıralaması yok güzelce karışmış olması yeterli.
Teflon tavayı ocakta kızdırıyoruz ve krep hamurundan 2 Yemek Kaşığı  tavaya döküp yayıyoruz. Altını kısmayı unutmayalım. İç malzemesini tavadaki krebin yarısının üstüne dökün. Krep tavadan yapışmadan ayrıldığını gördüğümüz an İç harcı konmamış yarısnısı diğerinin üzerine ikiye katlayalım. Şekilde daha kolay anlaşılıyor sanırım.Kısık ateşte bir müddet daha pişirelim. İçli ekmeğimiz hazır.
Afiyet olsun, eksi kilo olsun :)