Sayfalar

25 Kasım 2013 Pazartesi

Domatesli Şehriye Pilavı

Selam bu günün tarifi, akşam evde yemek var yanına basit ne yapsam diyenler için. Hem basit hemde bütün sebze yemeklerinin yanına yakışan bir pilav. İlerleyen günlerde tavuklu ve sebzeli olan versiyonlarını da paylaşacağım. Ama şimdi en basit hali ile

Domatesli Şehriye Pilavı
Malzemeler;
1 Su Bardağı Şehriye
1 Adet Domates,
3 Adet Yeşil Biber,
1 Kırmızı Biber,
1 Kaşık Salça (Opsiyonel)
3 Su Bardağı Sıcak Su (Daha fazla su eklemeniz gerekebilir arada tencereyi kontrol edin)

Yapılışı;
Şehriyeyi pilav tenceresinde  koyun. Sıvı yağ ve tereyağ karışımı ile şehriyeyi yakmadan kavurun. Burada isterseniz üstüne bir kaşık salça ekleyebilirsiniz. Daha sonra üstüne suyu ekleyip halka şekliden doğranmış domatesleri ve dilimlediğiniz biberleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Unutmadan suyunu çok çabuk çekiyor arada kontrol edin. Çünkü suyunu çekip dibi tutabilir.
Afiyet olsun..