Sayfalar

23 Kasım 2013 Cumartesi

Brüksel Lahanası Yemeği





















Brüksel lahanası çoğu kişi tarafında sevilmez ama bu yemekten sonra fikrinizin değişeceğini düşünüyorum. son derece hafif bir yemek olduğu için bütün diyet yapanlara rahatlıkla tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 paket (250 gr) Brüksel Lahanası
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Kesme Şeker ,
Tuz ve karabiber

Yapılışı :
Brüksel lahanasının alt kısmını kesip temizleyin. Brüksel lahanasını temizledikten sonra bir daha kesmeyin pişme esnasında dağılır. Soğanı küp küp doğrayın. Havucu ve patatesi soyup yemeklik olarak doğrayın. Ben yemeklerimi güveç kabında pişirmeyi tercih ediyorum ama siz derin bir tencere kullansanız olur. Zeytinyağında soğanı kavurup salçayı ekleyin. Sonra sırasıyla tencereye brüksel lahanası, havuç ve patatesi ekleyin. Üstüne bir kesme şeker ve tuzu ekleyin. bırakın kendi halinde pişsin. Patatesler dağılma moduna geçmeden ocağın altını kapatın. Tavsiyem yemeğin altını kapattıktan sonra bir kaşık zeytinyağı eklemeniz yemeği daha parlak göz alıcı görünmesini sağlıyor. Yanına şehriye pilavı ve yoğurt çok yakışıyor.
Afiyet olsun.