Brokoli Çorbası

           Uzmanlar, brokolinin  havuçtakinden daha fazla beta kroten bulunduğunu söyleyerek,bu sebeple yenilebilecek,suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu söylerler.Beta krotenin ,güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar,yemek borusu,mide,bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığınız ifade ediyor.
            Brokoli yüksek miktarda ,B1 ve C vitamini içerir.
Dikkat edilmesi gereken husus ise haftada 2-3 kezden fazla brokoli yiyen kişiler , iyotlu besinler ya da iyotlu tuzu almayı ihmal etmemelidir bunun sebebi brokoli iyot emilimini azaltır.
                   

                     Kış aylarında salgın hastalıklar çok fazla kendini hissettirir bol C vitamini alımına ve sebzelerden faylanmaya özen gösterilmesinden yanayımdır.Alışılagelmiş çorbaların yanına haftada 1 kere de olsa tarifimi uygulamanızı tavsiye ederim çok leziz ve şifalı bir çorba hazırladım siz sevgili takipçilerim için buyrun çorbamızın yapımıza geçelim :)
                                                   
                              
Malzemeler: 
Yarım kilo brokoli ,  
1 adet küçük boy patates , 
1adet küçük boy havuç , 
1 Adet Küçük Boy Soğan.
4 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Süt
1 Kutu Krema
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Yemek Kaşığı Un 
damak zevkinize göre tuz ve karabiberin miktarını kendiniz ayarlamalısınız

Hazırlanışı:
Tencere içine itinayla yıkadığımız sebzeleri küp küp keserek,brokolileri de çiçek çiçek ayırarak yerleştirelim üzerine suyumuzu ilave ederek tenceremizin kapağını kapatarak pişirelim,çatalla baktığımızda patates eziliyorsa pişirme süresi yeterlidir.
Sebzeleri kevgir yardımıyla başka bir kap içine alalım sebzemizin pişme suyunu az sonra kullanacağız.
Başka bir tencerede tereyağ ve unumuzu un kokusu kalmayana kadar kavuralım üzerine sebze suyumuzu ve sütü ekleyerek bir taşım kaynatalım.Sebzeleri hazırladığımız çorba suyumuzun içine katıp blender ile pürüz kalmayacak şekilde ezelim.Çorbamız hazır olmak üzere fakat elde edilen karışım size koyu gelebilir bunu su ile seyreltelim. Sebzelerle bir tık kaynasa kafi. Çorbamız tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kremayı ilave edip ocaktan alıyoruz.Çorbamız eşsiz tadıyla sunuma hazır...
AFİYET OLSUN...



Popüler Yayınlar