Sayfalar

20 Kasım 2013 Çarşamba

Böğürtlen soslu browni

Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt ve yağ da eklenip çırpılmaya devam edilir.
Çırpılan karışımdan 1.5 su bardağı ayrılır.
Kalan kek malzemesine  vanilya,kabartma tozu ve un ilave edilip çırpılır.
Muffin kalıplarının yarısına kadar kek hamuru dökülüp 180 dereceli önceden ısıtılmış fırınımızda pişirilir.
Pişen keklerimiz fırından çıkar çıkmaz sıcakken kalıplardan ayrılıp borcama dizilip üzerine ayırdığımız harç kaşık yardımıyla ilave edilir.
Sosunu tamamen çeken brownilerimiz arzu edilen şekilde süslenip servis yapılır.
(ben rondodan çekilmiş fındık içi ve hazır böğütlenli sos kullandım enfes oldu)