Sayfalar

25 Kasım 2013 Pazartesi

Bezelye Yemeği

Malzemeler
500 gr bezelye
300 gr kuşbaşı et
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet havuç ( küp küp doğranmış )
1 adet patates ( küp küp doğranmış )
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Süslemek ve tadına tat katması için dereotu
Yapımı
Bezelye yemeği kurutulmuş ya da buzlukta dondurulmuş veya konserve bezelyeden yapılabilir.
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun.Suyunu salıp çekene kadar kavurun.Kavrulurken tuz ilave etmeyin.
Kavrulan etin üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilir.Yağ ısınınca soğanları ekleyin karıştırarak kavurun.
Soğanların rengi pembeleşince sarımsakları koyup kavurmaya devam edin.
Sarımsakların kokusu çıktığında küp küp doğranmış havuçları ilave edin.2 dakika daha kavurun.
Domatesleride ilave edip kavurmaya devam edin.
Domatesler suyunu salınca salçayı ekleyin iyice karıştırın.
Küp şeklinde doğranmış patatesleri tencereye koyun.
Patatesler 2 dk piştikten sonra bezelyeleri ilave edip karıştırın.
2 su bardağı sıcak su koyun.Karabiber,tuz ve pul biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.15-20 dk pişirin.
Bezelye yemeğinin üzerini dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...