Sayfalar

22 Kasım 2013 Cuma

Bayatlamayan poğaça


İnanılmaz lezzetli nefis bir poğaça kesinlikle denemelisiniz.Ayrıca içlerine istediğiniz malzemeyi koyup sandviç ekmeği olarak da servis edebileceğiniz  lezzet...

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda 200 ml
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( ben 6,5 su bardağı kullandım)
İç malzemesi arzuya göre tercih edilir ben iç malzemesi koymadım sandviç ekmeği olarak sunmak için.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam,çörek otu,haşhaş
Hazırlanışı:
Geniş bir kasede ılık sütün içerisine maya ve şeker katılarak eritilir.
Hamur yoğurma kabının içine sıvı yağ,soda,tuz ve mayalı şekerli sütlü karışım eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
Üzerini örterek en az 30 dk mayalanması beklenir.
Mayası gelen hamurdan istenilen boyutta ele alınıp yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzerine kase içinde karıştırılan yumurta ve süt karışımı sürülüp susam vs serpilip pişirmeden önce 10 dk tepside dinlendirilip 180 dereceli fırınımızda altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Ertesi güne kalsa da ilk gün gibi tazeleğini koruyan nefis poğaçanız hazır.
AFİYET OLSUN...