Sayfalar

29 Kasım 2013 Cuma

Ballı Pankek



Bu lezzeti denemeyen kalmasın , kahvaltı sofralarını renklendirip değişik lezzetler katma taraftarı iseniz buyrun hem pratik hem lezzetli bir tarif çocuklarım bu tat sayesinde kahvaltı saatlerinde masada ben hadi demeden yerlerini almış oluyorlar :)
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Pankek için gerekli olan tüm malzemeler geniş bir kase içinde çırpılır.
Yanmaz yapışmaz tava ocakta 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile ısıtılır.
Hazırlanan akışkan hamur 1 çorba kaşığı ile ara ara tavaya dökülerek altı üstü kızarana kadar orta harlı ateşte pişirilir.
Pankeklerimiz servis tabağında aralarına 1 tatlı kaşığı bal sürülerek üst üste dizilir.
Bunu reçel,saralle, pekmez sürerek de denemelisiniz çok lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN...