Sayfalar

13 Kasım 2013 Çarşamba

Ballı muzlu krep


Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Bal
Muz

Hazırlanışı:
Geniş bir kase içinde krep için gerekli olan tüm malzemeler çatal ile çırpılarak karıştırılır.
Kıvamı kek hamurundan biraz daha sulu olacak şekilde ayarlanır bunun içinde un ve süt biraz daha arttırılabilir,eksiltilebilirde...
Krep tavamıza 1 tatlı kaşığı sıvı yağ damlatılır ve peçete yardımıyla tavanın heryerine yayılır bunu diğer krep için yapmaya gerek yok bir kere yağlanması yeterli olacaktır.
Harlı olmayan ateşte krep hamurumuz önlü arkalı pişirilir.

Hazırlanan kreplerin tüm yüzeyine 1 yemek kaşığı bal kaşığın tersi ile heryerıne  sürülür.
Muzu dilimlemeden krepimizin içine yerleştirip rulo şeklinde saralım ve dilim dilim keselim.
Kreplerimiz servise hazır.

                                          AFİYET OLSUN....