Sayfalar

14 Kasım 2013 Perşembe

Ayva tatlısı



     Ayvayı hiç bu kadar seveceğim aklıma gelmemişti :) Yapımı uğraştırı olmadığı için de ayrı bir mutluluk duyduğum yaparken zevk aldığım tatlılarımın başında gelir kendileri.Denemeyen varsa muhakkak denesin der tavsiye ederim...


Malzemeler:
3 adet ayva kabukları soyulmuş ortadan ikiye ayrılıp çekirdekleri temizlenmiş
1.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bu rengi tutturmak isteyenler içinde çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası ( aktarlarda bulabilirsiniz )
Üzeri için ceviz ve krem şanti kullandım sizler fındık,fıstık ve kaymak tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:
  Ayvalar yassı bir tencerenin içine dizilir ve suyu eklenir.Harlı olmayan ateşte yumuşayana kadar pişirilir ( su az olduğundan tencerenin kapağı kapalı olması lazım buharlada üst kısımları pişsin)
  Yumuşayan ayvalarımızın üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte 2 dk daha pişirelim.
   Fırın tepsisine ayvaları dizip üzerine tencerede kalan şerbeti dökelim 170 derece ısıdaki fırınımızda rengi koyulaşana kadar bekleyelim arada kaşık ile tepsinin dibindeki şerbeti ayvaların üzerine gezdirip fırınlamaya devam edelim.
  Fırınlama işlemi bittikten sonra servis tabağına ayvaları çıkarıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.Dolapta soğuduktan sonra tatlımız servise hazır.
                              AFİYET OLSUN...