Sayfalar

25 Kasım 2013 Pazartesi

Ayva Reçeli

Malzemeler
1 tane büyük ayva ( 500 - 600 gr )
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 tane karanfil 
3-4 damla limon suyu

Yapılışı
Ayvalar yıkanır soyulur ve istenilen küçüklükte doğranır.
Doğranan ayvalar tencereye alınır içerisine su eklenerek 2-3 dakika kaynatılır.
Kaynayan ayvanın içerisine şeker ve karanfil ilave edilerek kısık ateşte koyulaşıp rengi değişene kadar kaynatılır. Soğudukca  koyulaşacaktır,kıvamına bakarak ocaktan alınmalıdır.
Reçeli çok yapıp daha sonra kullanmak isteyenler, kavanozlara sıcak olarak koyup kapağı sıkı olarak kapatılır ve kavanoz ters şekilde soğuyana kadar bekletilir.
( RENGİNİN BU ŞEKİLDE KIRMIZI OLMASINI İSTERSENİZ PİŞERKEN İÇİNE KABUKLARINDAN VE ÇEKİRDEKLERİNDEN ATMANIZ GEREKLİ)

AFİYET OLSUN...