Sayfalar

8 Kasım 2013 Cuma

Arnavut ciğeri

 Malzemeler: 500 gr dana veya kuzu ciğer küp küp doğranmış
                    2 orta boy küp küp doğranmış patates
                    1 kahve fincanı un
                    tuz,kimyon,pul biber,kara biber,kekik ( her bir çeşidinde 1 çay kaşığı kullandım tuz oranı biraz daha fazla tabiki )
                    Ciğer için yarım çay bardağından bir parmak daha fazla sıvı yağ
                    Patates için kızartmaya yetecek miktarda sıvı yağ"1
 Hazırlanışı :Bir kap içinde un ve tuz karıştırılıp üzerine ciğerlerimizi ekleyip karıştırıyoruz....
Tavada yağ kızdırılıp ciğerler pişirilmeye başlanır çok yüksek ateş olmasın,pişmesine yakın baharatlarda ilave edilip kavuralım...
Kızartma tavamızda kızgın yağ da patatesleri de kızartalım...
Her ikisininde kızarması tamamlanınca ayrı tabaklarda havlu kağıt üzerine çıkartılıp yağı emdirilir....
Servis tabağımızda ikisini karıştırıp soğan salatası ile sunum yapalım..

 Nefis bir akşam yemeği hazır...Herkeze sağlıklı,mutlu,huzurlu hafta sonları diliyorum...takipte kalın :)
                 AFİYET OLSUN...