BAYRAM KÖMBESİ(Adana, osmaniye yöresine ait)
Osmaniye yöresine ait bayram kömbesi ramazan bayramında misfirlere ikram edilir. Biraz yumuşak kurabiyeleri andıran bu lezzet güneydoğu bölgelerinde aynı malzemelerle ama farklı şekillerde oldukca yaygın bir tariftir. Bütün pastanelerde satılır ama bayanlar genellikle bayramlarda evlerinde muhakkak yaparlar.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı süt
Kömbe otu(vanilyada kullanabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeler bir kabda yoğurulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurumuzdan cevizden daha büyük parçalar alınıp elde yuvarlanır ve susama batırılıp fırın tepsisine dizilir.180C lik fırında kızarana kadar pişirilir. Bu kömbe ne kadar beklerse beklesin bayatlamaz.Buz dolaplarınızda rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı süt
Kömbe otu(vanilyada kullanabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeler bir kabda yoğurulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurumuzdan cevizden daha büyük parçalar alınıp elde yuvarlanır ve susama batırılıp fırın tepsisine dizilir.180C lik fırında kızarana kadar pişirilir. Bu kömbe ne kadar beklerse beklesin bayatlamaz.Buz dolaplarınızda rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...