Patatesli Buzluk Böreği



Bazı tarifler vardır ki kurtarıcıdır. Ben bu böreği hazır yemek kategorisinde değerlendiriyorum çünkü bir kez dolaba attıktan sonra ne zaman ihtiyacınız olursa çıkarıp fırına atabilirsiniz. Patatesler haşlandıktan sonra böreği yapmak 15 dakikanızı alacaktır. Ben kendi yaptığım şekli ile yazıyorum. 

Malzemeler 

3 Adet Yufka
6 Adet Haşlanmış Patates
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Su
1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri/ beyaz Peynir (Ya da evde kalan peynirlerin rendesi diyelim)
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ (Ben ayçiçek yağı kullandım)

Pişirirken üzerine sürmek için 
1 Adet Yumurta
Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı:

Önce Patatesleri çatal yardımı ile ezdim. pireye yakın ama yine de arada dişe dokunur parçalar bıraktım. Kalan tüm malzemeyi de karıştırıp sürülebilir kıvamda püre gibi bir karışım elde ettim. İlk yufkayı tezgahın üzerine açtım bu pürenin 1/3'ünü bir kaşık yardımı ile bütün yufkanın üzerine yaydım. kenarlarına kadar bütün alanı kullanın. Sonrasında bu pürenin üzerine düzgün bir şekilde ikinci yufkayı serdim. Kalan malzemenin yarısını aynı şekilde yufkanın üzerine serdim. Aynen pasta yapar  gibi düşünün bir kat kek bir kat krema gibi. en son 3. kat yufkayı da yufkaların üzerine serip, kalan malzemeyi bir güzel yaydım. Yufkaların dört kenarından da 2 parmak genişliğinde kısmını içine doğru katladım. Böylece rulo yaparken iç malzemesinin dökülmesini engellemiş oldum.Sonra kendime en yakın kenarından başlayarak 3 kat yufkayı içe doğru kıvırıp rulo yaptım. Kalınca bir rulo oldu. Ruloyu ikiye kesip dikkatlice küçük bir tepsiye yerleştirdim ve derin dondurucuya koydum. Yarım saat kadar sonra çıkarttığımda dilim yapılabilecek hale gelmişti. Derin dondurucuya koymaktaki amaç böreğin iç malzemesinin dökülmeden, yufkaları zedelemeden dilimleyebilmek. Bu hafif donmuş hali ile ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler şeklinde kestim. bu kez yuvarlakları yan yatırarak buzdolabı poşetlerine yerleştirdim. Doğruca derin dondurucuya yerleştirdim. 

Pişireceğim zaman buzluktan çıkartıp geniiş bir kaseye su koydum. Suyun içine bu dilim börekleri batırıp bir dk kadar bekledim. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye yerleştirip üstüne yumurta sürdüm önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirdim. Hafif kızarınca fırından çıkartıp her böreğin ortasına biraz kaşar peyniri koyup tekrar fırına sürdüm. Peynir eriyince servise hazır demektir. Dilerseniz pul biber de ekebilirsiniz. Ben aralarda bir kaç tanesine pul biber ektim. Çok yakıştı. 


Şimdiden afiyet olsun diyorum

Popüler Yayınlar