Limonlu Kek


Ben bu çay bardağı ölçücü ile yoğurt keki tarifini çok sever oldum ve farklı malzemeler ile denedikçe ortaya muhteşem lezzetler çıkartmaya başladım. Bu kekin beni mest eden kolaylığı bütün malzemeyi aynı bardak ile ölçmek.
Bildiğiniz limonlu kek tariflerinden çok daha  farklı bir tarif. Çünkü ne cheesecake, ne de klasik bir kek. Dilinizin üzerinde kayan yoğun aromalı bir kek hayal edin. Çok fazla kabarmıyor ama sakın hayal kırıklığına uğratmasın bu sizi. Çünkü bu kekin içine kabartma tozu girmiyor. Ben yine de bir fiske ekledim ama sonuçtan çok memnunum.

Malzemeler:

1 Çay Bardağı Yoğurt
100 Gr Krem Taze Peyniri
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Çay Bardağı Un
2 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
3 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 
1/2 Limon Kabuğu rendesi
 ve 1/2 Limon Suyu
1 paket Vanilya
Üstüne serpmek için pudra şekeri



Yapılışı:

Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyazını kar gibi olana kadar çırpın. Diğer kasede yumurta sarısı,şeker, yağ,limon suyu, krem peynir ve yoğurdu çırpın. Bu aşamadan sonra miksere bir daha ihtiyacınız yok. elinize bir spatula alıp devam edin. Unu, nişastayı kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte eleyerek yumurta sarısına bir spatula ile karıştırın. Yumurtanın köpük halindeki beyazını 3-4 defada spatula yardımı ile çırpmadan, o beyazını söndürmeden, aşağıdan yukarıya hareket ile hamura karıştırın. En son limon kabuğu rendesini de ekleyip bir iki defa karıştırıp yağladığınız yayvan ortalı delik bir kalıba dökün. Bu arada neden ortası delik kalıp kullandığımı açıklayayım. Bu kek hamurunun içinde kabartma tozu çok az kullandığımız için. İçinin hamur kalmaması için ortası delik bir kalıp tercih ettim. 180 derece fırında 30-40 dakika kadar üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. 

Kek soğuduktan sonra kalıptan taba ters çevirerek çıkarttın ve üstüne pudra şekeri serpin.



Afiyet olsun

Popüler Yayınlar