Sayfalar

27 Ekim 2015 Salı

Kabak Mücver Tarifi

Malzemeler
3 adet orta kabak
1 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet dereotu
Bir tutam taze nane
4 yemek kaşığı un (tepeli)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz , karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Kabakların kabuklarını soyup yıkanır  rendelenip suyu sıkılır.
Havuç temizlenip rendelenir.
Soğanlar yemeklik doğranır.
Nane ve dereotu ince kıyılır.
Bütün malzemeler geniş bir kase içinde iyice karıştırılır.
Tavanın tabanını çok fazla olmamak kaydı ile sıvı yağ ile kaplanır.
Yağ ısındıktan sonra hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı yağa dökülür üzerine kaşığın tersi ile bastırılıp hafif yayılması sağlanır çok harlı olmayan ateşte arkalı önlü kızartılır.
Kızaran mücverler peçete üzerine alınarak fazla yağı emdirilir.
Yoğurt ile servis edilir.
Afiyet olsun...